Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@02:46:01 GMT

واردات موز دور خورد!

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۹۴۶۷

با وجود مصوبه مربوطه در رابطه با واردات موز که به شرط واردات در قبال صادرات سیب تأکید دارد، اکنون مجوزهای واردات و تائید منشا ارز از سوی وزارت صمت و بانک مرکزی صادر می شود بدون اینکه صادرات سیب صورت گزفته باشد؛ موضوعی که مورد انتقاد گمرک قرار گرفته و خواستار شفاف سازی در این رابطه شده است. ناطقان: از اردیبهشت ۱۳۹۹ بود که واردات موز ممنوع و ثبت سفارش یا تأمین ارز آن صورت نمی گرفت مگر اینکه طبق شرایط تعیین شده و به طور خاص در قبال صادرات سیب انجام می شد، دلیل این اقدام هم محدودیت های ارزی عنوان شده بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ولی با این حال آمار رسمی نشان می داد که در همین دوره محدودیت حجم بالایی از واردات موز صورت گرفته بود ولی الزاما در قبال صادرات سیب نبود.

در هر صورت این جریان تا جایی پیش رفت که در اواخر سال گذشته قیمت موز با نوسان شدیدی در بازار مواجه و تا بیش از ۶۰ تا ۷۰ هزار تومان هم پیش رفت که برخی فعالان بازار دلیل را انحصار در واردات این کالا عنوان کرده بودند.

از سویی در همان دوره ممنوعین برخی واردکنندگان بدون اینکه صادرات سیب داشته باشند نسبت به آوردن موز تا مرز ایران  اقدام می کردند .

برای حل و فصل این مشکل در بهمن ماه سال قبل، مسئولان گمرک ایران اعلام کردند که طی مذاکرات صورت گرفته و براساس مصوبه ستاد تنظیم بازار قرار شد تا واردات موز در قبال صادرات سیب و با دریافت کد منشأ ارز توسط بانک و همچنین مجوزهای لازم از جمله ثبت سفارش توسط وزارت صمت صورت بگیرد.


 گمرک به صمت نامه نوشت و گله کرد


اما بعد گذشت چند ماه، آنچه اتفاق می افتد ظاهرا با رعایت شرط صادرات سیب منطبق نیست و در مواردی دستگاه های مربوطه از جمله وزارت صمت و بانک مرکزی نسبت به صدور مجوز واردات این کالا بدون اینکه صادرات سیب در قبال آن انجام شده باشد اقدام می کنند. این موضوعی است که از سوی ارونقی-معاون فنی گمرک ایران- طی مکاتبه ای با قبادی -معاون وزارت صمت و دبیر کارگروه تنظیم بازار -اعلام شده و خواستار پیگیری در این رابطه شده است.

براساس این مکاتبه، معاون فنی گمرک اعلام کرده است که «اخیرا برخی واردکنندگان نسبت به ثبت سفارش واردات موز از محل صادرات خود یا دیگران بدون اینکه صادرات سیبی صورت گرفته باشد اقدام می کنند و پس از حمل محموله به مبادی ورودی و اخذ تمامی مجوزهای لازم از واحدهای تابعه وزارت صمت و همچنین اخذ تأییدیه بانک مرکزی و دریافت کد ساتا از بانک عامل، برای اظهار محموله وارداتی خود به گمرک و پرداخت حقوق ورودی اقدام می کنند. این در حالی است که با توجه به مصوبه ستاد تنظیم بازار در بهمن ماه ۱۳۹۹ که بر لزوم واردات موز صرفا در قبال صادرات سیب تأکید دارد انجام تشریفات گمرکی این محموله ها که سریع الفساد هم هستند با مشکل مواجه می شود.»


 مصوبه را همه رعایت کنند


معاون فنی گمرک ایران از معاون بازرگانی داخلی وزارت صمت خواسته تا اگر مقرر است ثبت سفارش واردات موز صرفا در قبال صادرات آن انجام شود این موضوع از سوی کلیه دستگاه های اجرایی همجوار و ذیربط در انجام تشریفات گمرکی از جمله بانک مرکزی هم مورد توجه قرار گرفته و اجرا شود.


اگر قرار نیست رعایت شود، مصوبه را اصلاح کنید


ارونقی تأکید کرده «چنانچه در نظر است نسبت به واردات موز صرفا از محل ارز حاصل از صادرات(نه تنها سیب) اقدام شود مصوبه ستاد تنظیم بازار را اصلاح کنند. »


 نمی توانیم ترخیص نکنیم

این در حالی است که معاون فنی گمرک ایران به مقام مسئول مربوطه در وزارت صمت یادآور شده که «گمرک با توجه به اظهار موز بدون تخفیف در سود بازرگانی، داشتن ثبت سفارش معتبر و ارائه کد رهگیری بانک عامل و حقوق مکتسبه ایجاد شده برای صاحبان کالاهای وارداتی نمی تواند از ترخیص کالای سریع الفساد خودداری کند. از این رو با اخذ مجوزهای قانونی و مقرراتی لازم نسبت به ترخیص این کانتینرها اقدام کرده است.» منبع: ایسنا برچسب ها: واردات ، موز ، صادرات ، سیب

منبع: ناطقان

کلیدواژه: واردات موز صادرات سیب قبال صادرات سیب معاون فنی گمرک تنظیم بازار وزارت صمت بانک مرکزی گمرک ایران واردات موز ثبت سفارش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۹۴۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

جدیدترین آمار منتشر شده از سوی مرکز آمار اروپا (یورو استات) نشان می‌دهد تجارت ایران و ۲۷ عضو اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست سال جاری میلادی به ۸۴۷ میلیون یورو رسیده است.

مبادلات ایران و اتحادیه اروپا در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۷۸۰ میلیون یورو کالا بین دو طرف مبادله شده بود.

بر اساس این گزارش واردات اتحادیه اروپا از ایران در دو ماهه نخست ۲۰۲۴ با افزایش ۳ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به ۱۴۴ میلیون یورو رسیده است. در ماه‌های ژانویه و فوریه سال قبل ۱۳۹ میلیون یورو کالا از ایران توسط کشورهای اروپایی وارد شده بود.

صادرات اتحادیه اروپا به ایران در ماه‌های ژانویه و فوریه امسال نیز ۹ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته و به ۷۰۳ میلیون یورو رسیده است. اتحادیه اروپا در دوماهه نخست سال قبل ۶۴۱ میلیون یورو کالا به ایران صادر کرده بود.

جهش ۴۶ درصدی صادرات آلمان به ایران در فوریه ۲۰۲۴

بر اساس این گزارش تجارت ایران و اروپا در دومین ماه سال جاری میلادی رشد قابل توجه ۳۰ درصدی داشته و از ۳۵۸ میلیون یورو در فوریه سال ۲۰۲۳ به ۴۶۸ میلیون یورو در فوریه ۲۰۲۴ رسیده است.

صادرات اروپا به ایران در فوریه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۳۲ درصدی مواجه شده و به ۳۹۲ میلیون یورو رسیده است. صادرات اروپا به ایران در فوریه سال قبل ۲۹۷ میلیون یورو گزارش شده بود.

صادرات آلمان به ایران در فوریه امسال ۴۶ درصد رشد کرده و به ۱۴۱ میلیون یورو بالغ شده است. صادرات فرانسه به ایران نیز با ۳۷ درصد رشد به ۳۳ میلیون یورو و صادرات ایتالیا با کاهش ۶ درصدی به ۴۲ میلیون یورو رسیده است.

صادرات رومانی به ایران ۲۲ برابر شد

اما صادرات رومانی به ایران در فوریه ۲۰۲۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ برابر شده و از ۲.۵ میلیون یورو در فوریه سال قبل به ۵۷ میلیون یورو در فوریه امسال افزایش یافته است.

واردات اتحادیه اروپا از ایران نیز در فوریه ۲۰۲۴ با رشد ۲۴ درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل به ۷۶ میلیون یورو رسیده است. این رقم برای فوریه سال ۲۰۲۳ بالغ بر ۶۱ میلیون یورو اعلام شده بود.

واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد

واردات آلمان از ایران در فوریه امسال تغییر محسوسی نداشته و در سطح ۱۹ میلیون دلار باقی مانده است. اما واردات اسپانیا از ایران با رشد ۶۶ درصدی مواجه شده و به ۹.۳ میلیون یورو رسیده است. واردات ایتالیا از ایران نیز ۹۶ درصد رشد کرده و به ۲۶.۱ میلیون یورو افزایش یافته است. ایتالیا در فوریه سال قبل ۱۳.۳ میلیون یورو کالا از ایران وارد کرده بود.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • ۵٫۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • صنعت نوشت‌افزار ایران در بازار جهانی کجا ایستاده است؟
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان
  • ورود نخستین محموله خودروهای هیبریدی به قشم
  • چین صدر جدول نمایشگاه‌ها؛ ۸۵ درصد صادرات ایران برپایه نفت است
  • اقتصاد این کشور غافلگیر شد
  • رشد ۳۰ درصدی تجارت ایران و اتحادیه اروپا / واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد
  • صادرات دام راه حلی مناسب برای تعدیل بازار گوشت
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • واردات ایتالیا از ایران ۲ برابر شد